Potepodden - firbent prat med Jeaneth & Co.
57. Utenlandsreise og vaksiner

57. Utenlandsreise og vaksiner

June 17, 2021

Vi er nærmere muligheter for å igjen krysse landegrenser, om det er for ferietur eller for de av oss som lengter etter utstillinger i utlandet. Denne uken kommer nye endringer og lettelser i koronarestriksjonene, hva som gjelder og hvilke datoer vet vi ikke helt, men det er vel på tide å ta en sjekk på vaksiner? Har vi glemt noe der siste året? Og en del har jo skaffet valp siste året, som kanskje trenger vaksine.  Dette er viktig å sjekke i god tid, vi tar en gjennomgang av hva som gjelder. 

56. Hund og barn, barn og hund

56. Hund og barn, barn og hund

June 10, 2021

Livet har gleder og sorger, siste helgen var et eksempel på det. En tragisk hendelse med barn og hund, som påvirker oss alle. Vi tenker på de involverte, og det er kanskje viktig å tenke litt ekstra på dette med barn og hund, og hund og barn.... Hvordan kan man best mulig sikre begge parter slik at ikke ulykker skjer. 

55. Separasjonsangst - nye hundesykdommen?

55. Separasjonsangst - nye hundesykdommen?

June 3, 2021

Etter snart halvannet år med mye hjemmekontor og en annerledes periode så er det ikke bare vi tobente som er preget. Våre firbente familiemedlemmer har nok også fått litt andre vaner etter denne tiden, kanskje vi må passe litt mer på å trene litt for å komme tilbake til normalen igjen? Vi leser mye om separasjonsangst problematikk nå, det er noe vi må tenke litt på nå når livet skal tilbake til noe vi kan kalle normalt....  

54. Snart sommer og ferietid

54. Snart sommer og ferietid

May 27, 2021

Nå er det snart juni måned og tid er tid for sommer, sol og ferie. Det er vel noe vi alle ser frem til. Men, det er også noe vi må passe på når det gjelder varmen og våre firbente, både hjemme og på tur, i bil og på camping. For mange blir det nok ferie i Norge og med hund, da må vi også huske å legge til rette for at også hundene kan nyte sommervarmen. 

53. Om hundeliv og være fôrvert

53. Om hundeliv og være fôrvert

May 20, 2021

Litt variert hundeprat i denne episoden, vi skal bli litt kjent med en av PotePoddens nye medverter, Gøril og hennes hundeliv. Vi kommer innom utstillingsliv, det å være fôrvert, pelsstell, hundefrykt og mye mer... og vi blir enda bedre kjent med CK Akademiets maskot, Balder.

52. Besøksvenn med hund

52. Besøksvenn med hund

May 13, 2021

Denne uken er vi så heldig at vi har besøk av både to- og firbent besøksvenn fra Røde Kors.  Vi vet hva hund kan bety i forhold til ensomhet og trivsel for oss mennesker, og vi ønsket å få høre litt mer om dette tjenestetilbudet. For å gi oss og lytterne et godt innblikk i dette så har vi besøk av Monica Vehus som er gruppeleder for Besøksvenn med hund i Kristiansand og Agder. Dette er tjenestehunder og ekvipasje som virkelig imponerer oss og gjør en samfunnsmessig viktig jobb.  

51. Dyrelivet som våkner fra vinterdvale

51. Dyrelivet som våkner fra vinterdvale

May 6, 2021

Dyrelivet uten poter som våkner fra vinterdvalen..  de dyrene vi helst ikke ønsker å se? Det blir i denne episoden litt snakk om dyr uten poter, men som i noen grad påvirker oss med firbente i ulik grad, da tenker vi først og fremst på flått og hoggorm. Hvordan skal vi håndtere disse og hva bør vi tenke på? Vi med oss Anka Grønli som også har litt tanker, meninger og ikke minst interesse for blant annet orm. Og, så har hun noe som kalles MilAnka som vi skal få høre litt mer om hva det er. 

50. På innsiden av dyrebutikken

50. På innsiden av dyrebutikken

April 29, 2021

Alle vi med firbente er nok innom en dyrebutikk innimellom eller kanskje ganske ofte..  Det er fort favorittbutikken for oss med lidenskapen, ikke bare med hund men også andre dyr. Vi har lyst å høre litt om hvordan det er på innsiden av en dyrebutikk og har derfor fått en prat med  Aslaug og Renate fra Musti Haugesund, for å høre litt om hverdagen der. Ikke bare har de butikk, men også egen Spa og Velvære avdeling.... det høres jo spennende ut, og må vel være perfekt for et godt hundeliv.

49. Lytterspørsmål

49. Lytterspørsmål

April 22, 2021

Vi går gjennom en del spørsmål som har kommet inn til redaksjonen, og svarer så godt vi kan. Dagens spørsmål går på trening og treningstips, litt om utstilling og litt for de som tenker på valpekull og oppdrett. 

48. Hverdagstrening

48. Hverdagstrening

April 15, 2021

Trening trenger ikke være tidkrevende alltid. I en travel hverdag så kan det være tiltak å sette av tid til trening, men hva med å bli litt mer fokusert den tiden man allerede bruker på hunden? Legge inn litt bevisst tanke i hverdagen og bli litt mer konsekvent på daglige lufteturer, noen minutter hver dag med fokus på kontakt og kommunikasjon. Det er garantert gevinst! Vi bruker litt tid for å prate om det vi kaller hverdagstrening. Og litt diskusjon om belønning og godbitbruk blir det også.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App